Хіти тижня. "Не потребую дарунків від ворога": Студент із України виграв престижний міжнародний конкурс, але відмовився їхати по нагороду в РФ (фото)

Студент Вінницького національного технічного університету Сергій Сорока переміг у Міжнародному конкурсі "Цифровий вітер-2018".

18-річний хлопець створив графічну картину з зображенням хаосу, яка посіла перше місце, - передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Вирішив, що саме жінка може створити з хаосу новий світ. Саме таку ідею і втілив у своїй цифровий картині. Цю роботу залишив без назви. Вирішив, що це спростить вкладений в неї зміст і символи", - розповів Сергій Сорока.

У конкурсі взяли участь студенти з України, Білорусі, РФ, Казахстану, Чехії, Індії, Естонії, Пакистану, Німеччини, Сербії, Фінляндії, В'єтнаму, Китаю та Словенії. Всього було зареєстровано 5106 робіт з 220 міст світу. У фінал вийшли 175 картин.

"Наші студенти стали кращими. Це символічна перемога, тому що на конкурсі головують члени журі з Росії. З початком війни для нас таке міжнародне визнання особливо важливо", - розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи у ВНТУ, доцент кафедри програмного забезпечення Вікторія Войтко.

"Цифровий вітер-2018" проводився з десяти заочних номінацій. Переможцями конкурсу в номінації "Двовимірна статична графіка" (вікова категорія 18-25 років) стали українці з ВНТУ з кафедри програмного забезпечення факультету інформаційних технологій і комп'ютерної інженерії. Перше місце посів Сергій Сорока, а друге місце - Наталія Копитко.

Їхати до Росії на церемонію нагородження та вручення подарунків переможці відмовилися. За словами студентів, вони воюють з РФ на освітньо-науковому фронті. "Я не потребую подарунків від ворога. Просто приємно показати Росії, що Україна краще", - пояснив Сорока.

Опублікував: Олег Устименко

Слуга Гетманцев похвалився, що оподаткував PornHub в Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:00

Відтепер для нього то чесна та пристойна фірма. Канадська компанія Aylo (раніше MindGeek), якій належить порнографічний сервіс PornHub, зареєструвалася платником ПДВ в Україні як постачальник електронних послуг. Про це повідомив голова податкового комі...

Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...