Хіти тижня. Не сантехніки: Названо професії, представники яких найбільше п'ють

Вчені встановили, що на те, як часто людина вживає алкоголь, впливає її професія.

Зокрема, фахівці з високим доходом з більшою ймовірністю вживають спиртне частіше в порівнянні з людьми з середнім доходом, передають Патріоти України з посиланням на The Guardian.

Відомо, що кількість тих, хто вживає спиртне неухильно зростає з підвищенням соціально-економічного статусу.

Найменше людей, що випивали на тижні перед опитуванням, - 51% - виявилося серед тих, хто займається фізичною або простою працею, в тому числі чорноробів, працівників реєстратур або соцпрацівників. Серед управлінського персоналу або висококваліфікованих фахівців ця цифра досягає 70%.

Так, у вживанні алкоголю зізналися 46,5% з тих, хто отримує менше 11 тисяч євро в рік. Серед тих, хто заробляє 22-34 тисячі євро, таких виявилося вже 60%. У той же час люди, чий щорічний прибуток перевищує 45 тисяч євро, люблять пити вино, пиво або віскі, і цілком можуть собі це дозволити. Серед них більше 80% розповіли, що випивали на тижні перед опитуванням.

Опублікував: Олег Устименко

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...