Хіти тижня. Не втомились ще жити по-новому? - Українцям підготували черговий сюрприз

Національний банк дав українцям можливість отримувати довідки від державних органів і відкривати рахунки в електронному режимі.

Завдяки введенню механізму BankID звичні багатьом українцям черги залишаться в минулому, передають Патріоти України.

Що сталося

З 5 листопада 2018 року Національний банк дав можливість фізособам дистанційно отримувати не тільки адміністративні, а й банківські послуги. Нові механізми представлять через систему віддаленної ідентифікації клієнтів BankID.

Які будуть зміни і як підключитися до системи

Як повідомляє прес-служба НБУ, ідентифікація фізособи буде проводитися через банки-учасники системи. Після цього фізособа зможе замовляти сервіси та послуги на сайті будь-якої компанії або банку, підключених до системи BankID. Достатньо один раз надати свої дані банку, а потім вони будуть доступні в електронному режимі.

Детальна покрокова інструкція розписана на сайті BankID.

— На сайті необхідно вибрати опцію "Увійти через BankID";

— У вікні, яке відкрилося, потрібно вибрати банк;

— Далі буде показана інформація, яка буде надана обраному сайту. Тут необхідно підтвердити передачу даних через логін і пароль;

— Потім ввести смс-пароль;

— Банк надає державному сайту необхідну інформацію (копію паспорта, ІПН і т.д.).

У системі немає ніяких складнощів. У разі, якщо ідентифікація відбувається через мобільний телефон, то це можна зробити двома способами: через ID-карту або ЕЦП. У випадку з паспортом, потрібно буде ввести реквізити безпеки, а потім піднести паспорт до телефону. Пристрій просканує інформацію.

Якщо ідентифікація йде через ЕЦП, то тут важливо мати електронно-цифровий підпис в телефоні.

Що це дасть українцям

Більше 70 видів різних послуг. Більше 70 видів різних послуг. Йдеться про довідки, виписки, оформлення кредиту та отримання мікропозик, відкриття банківського рахунку та голосування за електронну петицію.

Хто підключений

На даний момент не так багато компаній або державних органів є учасниками програми. Йдеться про Міністерство юстиції, міські адміністрації Києва і Львова, портал iGov, сайт електронних петицій, Ощадбанк і Радабанк. Правда, очікується, що вже найближчим часом до системи підключаться більше двох десятків компаній.

Скільки це коштує

Як зазначено на сайті BankID, сервіс створений на волонтерських засадах. Тому його послуги для держорганів є безкоштовними.

Це безпечно?

Вся інформація захищена і знаходиться "під ковпаком" банків. Крім того, регулюванням всіх процесів реєстрації і зберігання даних займається Національний банк України. Тому особисті дані українців, а також їхні гроші не потраплять в руки до шахраїв.

Відповідальність за належне здійснення ідентифікації та вивчення клієнта відповідно до міжнародних стандартів та законодавства України покладається як на банк, який здійснив ідентифікацію, так і на банк, що використовує інформацію, отриману за допомогою системи BankID.

Джерело: Обозреватель

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...