В Україні зараз повністю відсутня система контролю за якістю морозива і відповідністю складу, який вказують виробники на упаковці, повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозреватель.
Про це в заявив виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов.
"У дитинстві купиш морозиво, воно через 5-7 хвилин починає текти, стаканчик протікає. Нещодавно купив собі морозиво 47-33 - це ДСТУ (Державний стандарт України. - Ред.), яке гарантує, що там немає крім молочних жирів ніяких інших. Стаканчик мені не подобається, викинув у смітник. Приходжу викинути сміття вранці, а морозиво не розтануло за добу. Думаю, нічого собі. Випадковість? Нічого подібного", - підкреслив він.
Крім того, Несміянов звернув увагу на продовження терміну зберігання ласощів.
"Раніше морозиво зберігалося 10-12 місяців. Сьогодні підходиш і є морозиво, яке зберігається два роки. Як вони примудрилися продовжити життя морозиву? Хлопці вирішили, що навіщо прострочку викидати, якщо можна додати хімічні елементи і продавати два роки. У нашій країні, де йде системне відключення електроенергії, виробник чомусь вирішив, що два роки можна утримувати одну і ту ж температуру. Повний маразм", - додав громадський діяч.
Не кращим чином справи з ваговим морозивом джелато, яке продають на вулицях.
"Ложечки мити ніде. Замість того, щоб до кожного сорту купити ложечку, вони завели одну і миють в брудній воді. Перевіряли біля метро "Університет", дивлюся в ту воду, а там муха плаває. Муху ми врятували, але споживачів - не думаю", - додав Несміянов.
Також він порадив не орієнтуватися на ціну продукту як показник якості.
"Хлопці, які підробляють, зрозуміли цей лайфхак. Сьогодні найдорожче купиш і можеш на той світ піти. Підробляють все, контролю ж немає", - підсумував активіст.
Британські науковці розробили білковий гель, який здатен самостійно відновлювати пошкоджену зубну емаль. Речовина заповнює тріщини на поверхні зуба, стимулює природне відновлення та зміцнює структуру емалі, запобігаючи появі карієсу, передають Патріоти...
В Україні все більше жінок опановують професії, які раніше вважалися "чоловічими" - серед найпопулярніших нині верстатниці деревообробних верстатів, операторки котелень та трактористки. Найактивніше такі спеціальності освоюють у Івано-Франківській, Жит...