Хіти тижня. Неймовірні зміни! Медики розповіли, що буде з організмом, якщо їсти одне яблуко в день

Існує популярна приказка: "З'їдай одне яблуко в день і забудь про лікарів". Однак наскільки правдивий цей вислів і чи так корисні яблука? Наступні 5 поліпшень здоров'я можуть статися при регулярному вживанні яблук, повідомляють Патріоти України.

Поліпшення стану ротової порожнини. Лужні продукти можуть допомогти в регулюванні кислотного балансу, і в даній ситуації яблука є прекрасним вибором. Вживання в їжу цих фруктів може збільшити виробництво слини в роті, усуваючи бактерії і частинки їжі. Це може допомогти знизити ризик виникнення неприємного запаху з рота.

З огляду на зміст в них клітковини, яблука також сприяють поліпшенню здоров'я порожнини рота шляхом видалення зубного нальоту і діють як "природний відбілювач" для зубів.

Поліпшення роботи головного мозку. Яблука є відмінним джерелом антиоксидантного з'єднання, яке називається кверцетин. Один фрукт середнього розміру може містити до 10 мг цієї речовини. Дані дослідження, проведеного в Корнельському університеті (Cornell University), США, свідчать про те, що кверцетин має захисну дію щодо клітин головного мозку.

Результати інших досліджень, проведених у 2015 році, припускають наявність зв'язку між вживанням яблучного соку і зниженням ризику розвитку хвороби Альцгеймера. Проте більше користі можна отримати від вживання яблука цілком разом з шкіркою, оскільки саме в ній міститься найбільша кількість антиоксидантів.

Здорова маса тіла. Вчені з Університету штату Вашингтон (Washington State University), США, керуючись даними дослідження, проведеного в 2015 році, стверджують, що вживання яблук може допомогти в боротьбі з ожирінням. Для цього експерименту дослідники застосували сорт яблук "Гренні Сміт". Вчені відзначають, що цей ефект зменшення маси тіла обумовлений високим вмістом у фруктах клітковини, яка представляє прекрасний субстрат для кишкових бактерій.

Користь для серця. Фахівці з Університету штату Флорида, США, відзначають, що результати дослідження, які свідчать про зв'язок між вживанням яблук і зменшенням кількості факторів ризику захворювань серцево-судинної системи, "стали для них приємною несподіванкою". Оскільки ці плоди містять велику кількість розчинних харчових волокон, їх вживання може допомогти в підтримці нижчого рівня холестерину. Крім того, яблука містять флавоноїди, які також можуть допомогти знизити артеріальний тиск і ризик розвитку інсульту.

Поліпшення стану кісток. Яблука є одними з плодів, які можуть позитивно впливати на міцність і щільність кісток. Вживання яблук може допомогти попередити розвиток такого стану, як остеопороз, який характеризується погіршенням стану кісткової тканини і підвищеним ризиком переломів. За даними деяких досліджень, люди, які регулярно вживають яблука, втрачають менше кальцію з кісток у порівнянні з тими, хто яблук не їсть.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...