Хіти тижня. Невідома хвороба вразила керівний склад найбільших військових складів півдня України

В Одеському гарнізоні невідома хвороба масово вразила 13 липня військовослужбовців, після чого на складах було знайдено консерви без документів.

"Король захворів. Щиро бажаю полковнику якнайшвидшого одужання, адже якось сумно без нього було на 46-му Одеському ОЦЗ. Там взагалі погано зі здоров'ям особового складу, невідома хвороба за добу вразила майже весь керівний склад найбільших військових складів на півдні України. Але нічого, у нас нормальні госпіталі, дуже скоро всіх вилікують. Пам'ятайте всі ці історії з армійськими консервами, на яких піарилися всі кому не лінь - від дивних волонтерів до дивних політиків? Для армії це проблема", - написав радник міністра оборони Юрій Бірюков у Facebook, передають Патріоти України.

Він зазначив, що Головне Управління відповідає за якість консервів, але часто виявляються браковані партії. "Сліди привели на два з чотирьох ОЦЗ, де під час позапланової перевірки минулого тижня було виявлено тонни бракованої консервації без документів. Тобто - незрозуміло звідки взялося, незрозуміло за якими документами видатне", - підкреслив Бірюков.

У свою чергу, прес-служба Міноборони повідомила, що на складах продовольства почалася перевірка в зв'язку з порушення правил прийому за дорученням міністра оборони Степана Полторака.

"Міністру оборони України стало відомо про факти неналежного виконання правил прийому продовольчої продукції на склади 46 об’єднаного центру забезпечення (м. Одеса), та інші порушення, які підтвердилися під час попередньої перевірки. У зв’язку з цим, основною метою інспекції є перевірка фактів порушень у службовій діяльності посадових осіб 46 Об’єднаного центру забезпечення ЗС України", - сказано в повідомленні.

Комісія опечатала продовольчі, речові склади, сховища паливно-мастильних матеріалів і перевірила документацію. Консерви направили в незалежну лабораторію, яка встановить їх якість.

Опублікував: Олег Устименко

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...