Хіти тижня. Невтішний прогноз: Десятки українських міст і сіл підуть під воду до 2100 року

​660 екологічно небезпечних об'єктів можуть виявитися в прогнозованій зоні затоплення.

До 2100 року ряд українських міст і сіл можуть піти під воду. Про це йдеться в результатах дослідження центру екологічних ініціатив Екодім, передають Патріоти України.
Як стверджують екологи, частково будуть затоплені 34 міста, а повністю підуть під воду - 62 села. Одеса, Херсон, Миколаїв, Маріуполь, Бердянськ, Керч, Гола Пристань, Затока і Лазурне.
Як стверджують екологи, підняття рівня моря може призвести до затоплення близько 100 об'єктів природно-заповідного фонду, частини територій Чорноморського і Дунайського біосферних заповідників.

660 екологічно небезпечних об'єктів можуть виявитися в прогнозованій зоні затоплення. Зокрема: 13 звалищ і 36 очисних споруд, меткомбінат Азовсталь в Маріуполі і ставки-відстійники кримського заводу Титан поблизу Армянська.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...