Хіти тижня. Невже 150 000 вірян? Хресна хода УПЦ МП у Києві з висоти пташиного польоту (фотофакти)

Одна з інтриг урочистостей за енергійної підтримки з Москви, полягала у тому, наскільки масовим виявиться захід духовного єднання з Росією у порівнянні з минулими роками. Зокрема чи вдасться УПЦ не програти за кількістю вірян ході УПЦ-КП 28 липня.

Фото: Олександр Гончаров\Апостроф

З'явилися фото з висоти пташиного польоту Хресної ходи УПЦ МП з нагоди 1030 Хрещення Київської Русі-України, що відбулася у Києві в п'ятницю, 27 липня, зазначають Патріоти України.

Відзначимо, що Ході передував молебень на Володимирській гірці, який очолив Предстоятель УПЦ МП Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Безпосередньо сама Хресна хода розпочалася приблизно о 13:30.

Раніше народний депутат України Вадим Новінський анонсовувв близько 100 тисяч участників ходу.

"Ми знаємо з досвіду минулих років, що збиралося близько 100 тисяч осіб. У цьому році, думаю, буде більше. Коли Церква піддається гонінням, народ мобілізується. У різних єпархіях УПЦ тисячі людей добровільно записуються їхати до Києва", - сказав проросійський православний олігарх.

При цьому нардеп заявив, що транспортним компаніям і власникам автобусів забороняють везти людей на заходи.

По закінченню оцінка кількості людей, котрі взяли участь в урочистостях УПЦ-МП дуже різнилась у звіті Нацполіції та організаторів від митрополита Онуфрія.
Тепер всі з нетерпінням чекають на Хресну ходу під головуванням УПЦ-КП, котра відбудеться за добу після аналогічного заходу Московського патріархату. Поліція безумовно дасть свою оцінку кількості людей, також можна бути орієнтуватись по світлинам та відео.

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....