Хіти тижня. "Нездара і жалюгідний злодій"? - Казкова кар'єра улюбленця українських жінок може закінчитися величезною ганьбою

Відомого українського виконавця, співака року за версією премії «Золота жар-птиця» Олега Винника звинуватили в плагіаті.

Олег Винник

З такими звинуваченнями виступив Едель Лінн, чоловік співачки, поетеси і композитора Лари Мелтемі (Lara Meltemi), передають Патріоти України.

За словами Едель Лінна, Винник краде шматками твори інших авторів і з'єднує їх воєдино. Саме тому, на його думку, в піснях Олега Винника відсутній будь-який сенс. «Відсутність і логіки, і будь-якого сенсу в його «піснях»я зараз поясню. Це аж ніяк не так смішно і необразливо, як може здатися тим, хто не знає, що Винник - самий натуральний злодій. А так як краде обережно, боїться все ж цілком у інших авторів «позичати», то і виходить абракадабра», - пише в мережі Едель Лінн.
Він стверджує, що Олег Винник - нездара і жалюгідний злодій. На доказ цього Едель Лінн розповів, як Винник «вкрав» у його дружини пісню. У 2002 році Лара Мелтемі познайомилася в українському посольстві, де вона кілька разів виступала зі своїми піснями, з Винником, який виконував там же кілька народних українських пісень.

У Лари Мелтемі, за словами її чоловіка, на той момент було майже 40 записаних пісень, в тому числі в січні 2001 року вона записала в Києві, в аранжувальника Жана Болотова, свою пісню «Візьми мене в полон» і відразу ж виступила з нею на фестивалі в Києві в палаці «Україна», в Берліні в телевізійній програмі і в посольстві України.

Після знайомства з Ларою Мелтемі Винник взяв три її диски, нібито «послухати». Він розпитував, куди їздить Лара виступати, де записується. «Вона, як доброзичлива і відкрита людина, поділилася з ним, як музикант з музикантом. Адже ми не припускали, що в нього на думці. Коли він повертав диски, то дуже хвалив пісні і попросив написати йому одну або кілька. Лара відповіла йому, що на замовлення не пише. Більше ми його ні разу не бачили і не цікавилися ним», - розповів чоловік співачки.
У 2008 році Лара пішла зі сцени на три роки через операцію. Але пісні вона продовжувала писати. У 2011 вона знову вийшла на сцену в Берліні. А в кінці 2012 року їх знайомий адвокат натрапив в інтернеті на пісню з назвою «Візьми мене в полон», але вже авторства Винника.
«Це наскільки ідіотом потрібно бути, щоб в наш час, коли є інтернет, зважитися на крадіжку, в розрахунку, що ніхто нічого не дізнається? Хоча на своєму сайті Винник підстрахувався і дав своїй «пісні» назву іншу - просто «Полон». Але Вконтакте, на Фейсбуці, в Саундклауді і на Ютюбі була написана повна назва», - обурюється Едель Лінн.
Коли з цією претензією Едель і Лара звернулися на сайт Винника, їм відповів якийсь А. Горбенко, звинуватив в наклепі і пригрозив подати до суду. А сам Винник в онлайн-інтерв'ю заявив, що нічого не збирається змінювати і ухилився від відповіді на питання журналіста про крадіжку.

«До речі, для цієї ж пісні, «Візьми мене в полон!», шматок мелодії він вкрав з пісні «Cambodia» відомої англійської співачки 90-х, Kim Wilde», - додав Едель Лінн.

Крім цього, чоловік Лари Мелтемі наводить багато прикладів, де в піснях Винника виявляються назви, рими, образи та ідеї з пісень дівчат. «Він весь час говорить про Бога, про совість, випинає натільний хрест. Але це все удавання і розрахунок на дурників, яких, на жаль, чимало в нашому світі», - підсумував чоловік Лари Мелтемі.
Джерело: Politeka

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...