Хіти тижня. "Ніхто нікому мізки не ї…ав. А прийшла Україна - поламала все": Закарпаття стоїть за один крок від справжнього міжетнічного конфлікту (відео)

На Закарпатті поступово наростають антиукраїнські настрої, а деякі місцеві жителі відкрито симпатизують Угорщині...

Так, в місті Берегове, яке знаходиться неподалік від кордону з Угорщиною, частина людей незадоволена життям в Україні, передають Патріоти України.

Житель міста Віктор, який народився в Харкові і вчився в Донецьку, навіть хвалить угорську владу, яка, за його словами, покращує життя в регіоні. Він каже, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан допомагає ремонтувати дороги й розбудовувати місто. “Цей Орбан Вітька приїде, пройде, подивиться – і поліклініку у нас зроблять”, – говорить чоловік.

Віктор опинився на Закарпатті після роботи шофером при посольстві СРСР у колишній Чехословаччині. Він одружився на місцевій угорці і отримав друге громадянство.

Чоловік скаржиться, що при незалежній Україні жити на Закарпатті стало гірше. “На Закарпатті завжди було спокійно. Ніхто нікому мізки не ї…ав. І при комунізмі жили, робота була, все на місці. Прийшла Україна, поламала всі пам’ятники Леніну, Сталіну. Зате поставили Шевченку. А він тут хоч ногою стояв?”, – поскаржився чоловік.

Він не приховує своїх симпатій до Орбана, який встиг стати політичним противником України на міжнародній арені. При цьому чоловік каже, що не ходить на українські вибори, оскільки не бачить достойних кандидатів. “А на українські вибори, як і на радянські, не ходжу. Ну, за кого голосувати? За Юлію або за того, хто корів цілує?!”, – заявив він.

У той же час, з’являються стели з гаслами, що Берегове – угорська земля. Все вказує на те, що Закарпаття стоїть за один крок від справжнього міжетнічного конфлікту.

Опублікував: Олег Устименко

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...