Хіти тижня. Ніколи не їжте це! Стало відомо, що сталося з мишами, яких годували снеками

Вживання снеків може спровокувати втрату зору і випадання волосся, у гіршому випадку - летальний результат. Про це свідчать результати експерименту над мишами, проведеного вчителем хімії разом з учнями дніпропетровської школи № 25, повідомляють Патріоти України.

Для проведення експерименту юні дослідники на чолі з учителем відібрали 12 гризунів. Піддослідних розділили на чотири групи: одних годували чіпсами, других - сухариками, третім додавали до їжі підсилювач смаку - глутамат натрію (Е621), який виробники додають в ковбаси і у фастфуд, а четвертих годували зернами, овочами і фруктами.

У результаті, гризуни, яких годували сухариками, на двадцятий день стали вмирати один за одним. Перед смертю вони осліпли і облисіли. Пізніше експеримент показав - тварини померли від цирозу печінки, серйозного порушення травлення і захворювань сітківки ока.

Нагадаємо, у снековій продукції міститься шкідливий для організму людини акриламід. Лікарі категорично не рекомендують вживати снеки і чіпси дітям, літнім людям, а також вагітним. З метою обмежити вживання снеків населенням, у РФ вирішили ввести податок на такі продукти. В Україні ж політики заявили про те, що продаж снеків дітям, які не досягли 16-річного віку, взагалі потрібно заборонити на законодавчому рівні.

Відзначимо, що згідно з дослідженням ритейл-аудиту Nielsen, українці збільшують споживання снеків, попри всі застереження медиків.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...