Хіти тижня. Ніцой з гнівом накинулася на українців через прапор

Українська письменниця, борець за українську мову Лариса Ніцой бурхливо відреагувала на той факт, що в Україні використовують національний прапор різних відтінків, а не встановленої кольорової гами.

Лариса Ніцой

Вона підкреслила, що 23 серпня, в День українського прапора, має намір продемонструвати своїм прикладом, яким повинен бути еталонний символ держави. Роздумами з цього приводу письменниця поділилася на особистій сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Прийшов час гостро ставити питання. Руба. У нас у магазинах продаються прапорці з різною кольоровою гамою і на всі ці прапорці продавці кажуть, що вони українські. Жовто-блакитний, жовто-синій (синій світлий), жовто-синій (синій темний), жовто-синій (синій із фіолетовим відливом). Люди! Так не можна! Синій колір (як і жовтий) повинен бути одного відтінку, тому що це вже буде не наш прапор", - обурюється Ніцой.

Для прикладу вона навела ставлення американців до державного прапора США. Письменниця підкреслила, що він уніфікований у всіх установах, тому ніхто в світі не зможе знайти його в іншому вигляді, крім поєднання червоних і білих смуг. "Ви не побачите ніде рожево-бордово-малинового якогось прапора Штатів. Куди б ви не пішли, він всюди буде однаковий. Те саме має бути і з українським прапором. Припиніть тулити всі сині кольори на наш український прапор, "яка різниця, який синій". Тому що у нас на прапорі не синій темний, наче гроза, не синій похмурий, наче вечір насувається, не блакитний, ніби вилиняв. На нашому прапорі синя смужка - насичена блакитна, як небо в сонячну днину. В сонячну, а не похмуру. У нас веселий прапор. Не траурний", - наголосила Ніцой.

Крім того, вона додала, що у використовуваного на прапорі блакитного кольору навіть є затверджений стандарт, який має назву і номер, - Pantone Coated 2935 C. "Українці, будемо відповідальні в таких деталях. Адже використання іншого кольору, не за стандартом, це неповага до прапора, і до України теж. Це знову з опери "какая разніца". Ви ж розумієте, неважливих деталей у важливій справі не буває", - підсумувала письменниця.

Опублікував: Олег Устименко

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...