Хіти тижня. Обережно, шахраї! В Україні провернули нову аферу на популярному сайті

Постраждала киянка віддала дорогу техніку, а гроші за неї не отримала.

Людині приходить фальшива смс про гроші на рахунку. Фото: соцмережі.

У шахраїв з'явився новий вид обману за допомогою неправдивих СМС і терміналів самообслуговування. Свою історію у Facebook розповіла українка Марина Возбранна. Дівчина зазначила, що вперше зіткнулася із такою аферою, передають Патріоти України.

Киянка розповіла, що на популярному сайті OLX виставила на продаж дорогу варильну поверхню (10 600 грн). "Телефонує людина, говорить, що готова купити, надішле кур'єра, а гроші скине на картку. Все логічно. Кур'єр приїхав, чекаємо нарахування грошей. Прийшла смс. Все добре, поїхав. Через час заходжу в ПриватБанк, а грошей немає. Дзвоню в банк, оператора мені каже: ми ibox не обслуговуємо (з такого терміналу провели нарахування). Дзвоню на гарячу лінію ibox, перевіряємо інформацію, а все – липове, це були шахраї", – поскаржилася вона.

Возбранна повідомила, що зателефонувала за вказаним у СМС номером, і по телефону аферисти почали вимагати у неї гроші. "Дзвоню знову на номер, із якого прийшло повідомлення про нарахування, і тут уже пішла інша розмова. Каже 1500 грн – і плита ваша. Ага, звичайно. Вір людям. Ні грошей, ні плити. Хтось скаже, що дура я. Просто ділюся досвідом, щоб ще люди не попалися. Як кажуть, попереджений – значить озброєний", – підсумувала вона.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...