Хіти тижня. "Один Ефрем стоит 10 иерархов-предстоятелей церквей": Соня Кошкіна розповіла, чому такий важливий приїзд до Києва афонського старця на інтронізацію Епіфанія

Коли про це дізналися за поребриком, почалася формена істерика. Для московитів Єфрем - майже як Кирил. Російська еліта до нього часто їздять на Афон, для багатьох представників мордорської «еліти» ВІН є сповідніком.

Патріоти України вже писали про теплу зустріч Митрополит Київський и всієї України Епіфаній зі старцем Єфремом, настоятелем Патріаршого монастиря на Афоні, котрий не зважаючи на стан свого здоров'я не відмінив такої важливої місії до Києва. А ось що пише відома журналістка Соня Кошкіна про значення такої підтримки для молодої української канонічної православної автокефалії. Далі мовою оригіналу.

"Почему это важно? Отец Ефрем - один из самых почитаемых афонских старцев. Настоятель Ватопедского монастыря, из числа крупнейших на Афоне.

В Церкви его авторитет колоссален. Как говорит один мудрый человек: «Один Ефрем стоит десяти иерархов-предстоятелем церквей».
Учитывая, что ни одна поместная церковь ПЦУ пока не признала (их всего 14, мы стали 15-ми), приезд Ефрема на интронизацию Епифания был гиперзначимым и гиперожидаемым событием. Ехать благословил сам Варфоломей.
Когда об этом узнали за поребриком, началась форменная истерика. Для них Ефрем - почти как Кирилл, они все к нему достаточно часто ездят на Афон, для многих представителей мордорской «элиты» он является исповедником. И сам факт, что он прибудет в Киев, благословит Епифания..... ууууу. Допустить сего в мордоре никак не желали. Благо, опыт имелся.
Помните, представитель МП из Запорожья ехал на Собор, да не доехал? Не по своей воле «временно потерялся». Так и тут.
Ефрем прилетел в Киев, а потом исчез. Нашёлся в больнице - с сердцем. Епифаний его навестил, он его благословил. И уже не суть придёт он завтра на интронизацию или нет; основное - их встреча и его Епифанию благословение.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...