Хіти тижня. Ось і настає кінець легендарному курорту: Пів-Криму в небезпеці, Україна готується приймати потоки біженців

У разі необхідності Україна готова прийняти біженців з анексованого Криму, які стали жертвами екологічної катастрофи в Армянську.

Юрій Гримчак

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак, передають Патріоти України. За його словами, зараз евакуйовувати потрібно вже половину Криму.

"Україна готова допомогти, у нас є люди, які регулярно виїжджають з Криму, отримують статус внутрішньо переміщених осіб, їм місцеві органи влади допомагають з тимчасовим житлом і вони влаштовуються на великій Україні", - розповів Гримчак.

Як пояснив чиновник, у їхнього міністерства вже є величезний досвід у цьому питанні, адже за останні роки вони прийняли понад 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб.

Однак він акцентував увагу на тому, що на сьогодні навіть правозахисні організації не мають можливості в'їздити на територію анексованого Криму. Це створює великі труднощі для захисту українських громадян на півострові. Але заступник міністра впевнений - домагатися цього все одно потрібно.

"Якщо з екологічних норм виходити, там треба пів-Криму вивозити, а це величезна кількість людей. Але якщо вони поїдуть сюди - то будемо рятувати", - підсумував Гримчак.

Джерело: Обозреватель

Залізуть в кишені і цим: Влада підготувала «сюрприз» для українців за кордоном. Кому варто хвилюватися

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:23

У вересні 2024 року відбудеться перший автоматичний обмін між Україною та іншими державами інформацією про фінансові рахунки за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart). Країни обміняються даними за друге півріччя 2023 року – це...

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...