Хіти тижня. Особливий "ефект": Вчені заявили про несподівану користь алкоголю

Вчені з університету Міссісіпі з'ясували, що алкогольні напої допомагають швидше вирішувати креативні завдання, повідомляють Патріоти України.

Учасники пили горілку з журавлинним соком до тих пір, поки не досягали "кондиції". Ступінь сп'яніння перевіряли за допомогою алкотестера. Потім чоловіки відповідали на 15 питань на віддалені асоціації, наприклад: яке слово об'єднує "заховати", "долар" і "скласти"? Правильна відповідь – банкнота.

За словами професора Ендрю Яроша, який керував дослідженням, п'яні люди вирішували на дві третини більше завдань, ніж контрольна група тверезих чоловіків за той же час.

"Деякі знамениті письменники, художники і композитори стверджують, що алкоголь допомагає їм творити. Ми хотіли перевірити, чи правда це", – розповів вчений.

Такий ефект досягається за рахунок того, що алкоголь послаблює самоконтроль і допомагає швидше переключатися з однієї думки на іншу.

"Якщо є необхідність в несподіваних підходах і креативних рішеннях, кілька келихів вина або коктейль з мартіні за ланчем не зашкодять", – стверджує Ярош. Але потрібно знати міру – якщо в крові більше 0,8 проміле алкоголю, толку від вас не буде.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...