Хіти тижня. Освітній скандал: З ВНЗ відрахували 850 студентів-іноземців, які вимагали пояснити, куди зникли їхні гроші (відео)

Відповідний наказ опублікований на офіційному сайті навчального закладу.​

У Кропивницького 850 студентів-іноземців, які протестували під стінами ректорату Донецького національного медичного університету, відрахували з ВНЗ, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

На акції протесту студенти вимагали від керівництва пояснень, куди поділися вже сплачені ними за навчання гроші. Фірма-посередниця їх нібито перерахувала, але в ректораті стверджують, що до ВНЗ гроші не дійшли.

Спочатку в навчальному закладі запевняли, що поки поліція розслідує справу, студенти навчатимуться. А нині перший проректор підписав наказ про відрахування.

Самому ректору вчора було пред'явлено підозру в хабарництві і днями йому обиратимуть запобіжний захід. Після звістки про відрахування студенти знову вийшли на мітинг.

88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...