Хіти тижня. Парафія першого єпархіального собору України проголосувала, щоб залишатись у РПЦ

За оцінками експертів, від 20 до 30% парафій колишньої УПЦ (МП) триматимуться Московської церкви. Особливо це стосується громад Півдня та Сходу країни. Хоча зі зміною юридичного підпорядкування на РПЦ ще якась кількість перейде до ПЦУ.

Свято-Духівський собор вирішив залишитися в РПЦ. Фото: khersondaily.com.

26 січня під головуванням митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, в конференц-залі Херсонського єпархіального Управління відбулися парафіяльні збори релігійної громади Свято-Духівського кафедрального собору Херсона. Як повідомляє сайт "Православна Херсонщина", «серед питань парафіяльного життя митрополит Іоанн поінформував присутніх і про сучасне становище Української Православної Церкви, передають Патріоти України.

За результатами зборів було винесено одноголосне рішення висловити свою підтримку Предстоятелю УПЦ Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, а також, незважаючи на "різну агітацію в ЗМІ про зміну перепідпорядкування парафій і переходу в ПЦУ, залишатися вірними канонічному Православ'ю і перебувати в лоні Української Православної Церкви, яку очолює Митрополит Київський і всієї України Онуфрій".
27 січня, після закінчення Божественної літургії, це рішення парафіяльних зборів було зачитано в Свято-Духівському кафедральному соборі, яку підтримали всі присутні на богослужінні».


Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...