Хіти тижня. Під Києвом боєць воєнізованої охорони відкрив вогонь на ураження, багато постраждалих

В електропотязі Миронівка - Фастів троє пасажирів у стані алкогольного сп'яніння влаштували дебош і намагалися потрапити в кабіну до машиніста. Працівник воєнізованої охорони, котрий їхав у цей час на службу, змушений був відкрити вогонь із табельної зброї, поранивши всіх трьох, заявили в ГУ НП Київської області, повідомляють Патріоти України.

Чоловіки сіли на станції Карапиші, один із них того дня святкував свій день народження — 33-річчя. У вагоні вони застосували екстрене гальмування, скориставшись системою "стоп-кран".

Охоронець у форменому одязі зробив їм зауваження, однак реакція чоловіків була агресивною. Вони почали ображати матом, демонструючи свою фізичну перевагу, погрожували побити його і забрати зброю. Після цього охоронець дістав із кобури табельну вогнепальну зброю, попереджаючи про намір застосування, вистрілив угору.

Але це не зупинило пасажирів і працівник воєнізованої охорони спочатку вистрілив найбільш "активному" нападнику, який накинувся на нього, в ноги, а також зробив три постріли в бік хуліганів.

Поранених хуліганів доставили в лікарню. 30-річний чоловік із вогнепальним пораненням грудної клітини та черевної порожнини перебуває у реанімації, ще двоє його товаришів, 31 і 33-років, з аналогічним пораненням грудної клітини — в хірургічному відділенні лікарні.

За даним фактом порушене кримінальне провадження у ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ст. 124 (умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця) Кримінального кодексу. Працівники поліції вилучили вогнепальну зброю системи "Наган", 5 гільз і 2 патрони.


В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...