Хіти тижня. Під "удар" потраплять великі міста: У Криму паніка через нову загрозу

У 2019 році в окупованому Криму очікують посуху і дефіцит води для великих міст півострова. Про це на засіданні Ради Федерації РФ заявив представник окупаційної влади Криму В'ячеслав Горєлов, повідомляють Патріоти України.

Він навів дані по стану водозабезпеченості населення Криму. "Семирічний цикл щодо середньоводного періоду з сприятливою кількістю опадів закінчується. Наступаючий 2019 рік може стати початком регулярного маловодного періоду, при якому багато кримських водосховищ природного стоку можуть і не наповнитися", - сказав Горєлов.

Також він попередив про те, що найбільш уразливими в цій ситуації стануть великі міста, Сімферополь і Севастополь.

"За прогнозом експерта в 2019 році рівень дефіциту води буде приблизно таким же, що і в 1994 році, найпосушливішому за останні тридцять років. Нульовий обсяг водних ресурсів в Аянському, Партизанському і Сімферопольському водосховищах за прогнозом може тривати з серпня 2019 до березня 2020 року . Навіть у 2014 році, коли в місті Севастополі був введений режим надзвичайної ситуації, пов'язаної з водопостачанням, приплив води в водосховища був вище, ніж прогнозований приплив на 2019 рік. При цьому чисельність населення в нашому місті за ці п'ять років істотно виросла", - зазначив Горєлов.

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...