Хіти тижня. Податок на "старість" та розцінки ЄС: Стало відомо, який "сюрприз" готують власникам "євроблях" в Україні

У Верховній Раді України готується новий підхід до вирішення проблем авто на єврономерах.

"Ми розуміємо, що ця проблема назрівала, коли держава захотіла подвійну, потрійну ціну за автомобіль і за лобі різних компаній, автодилерів і виробників, які підштовхували людей купляти нові машини, і ввели ці піратські акцизи. Тому люди знайшли лазівку і почали возити авто на єврономерах", – сказав в коментарі "Обозревателю" народний депутат від фракції БПП Роберт Горват, передають Патріоти України.

За його словами, вирішити проблему допоможе сплата податків, які б не були набагато меншими, як сплатили люди, які ввозили авто в легальний спосіб. "Не може йти держава на зустріч порушникам закону. Тому я бачу це наступним чином, я вважаю, що мають заїжджати всі автомобілі: Евро-2, Евро-3, Евро-4, але ми маємо ввести певний "податок на старість". Якщо ти хочеш ввезти машину 1991 року, яка коштує 500 євро за кордон, сплати 1500 євро акцизом. Я думаю, що до осені я підготую такий законопроект. Чим новіша машина, тим дешевше акциз", – пояснив нардеп.

Горват планує встановити розмитнення на рівні 30% від ціни авто, "умовно купив за $10 тис., ще 30% і маєш автомобіль". Приблизно такі ж розцінки існують по всьому ЄС.

Разом з тим, нардеп пропонує своїм законопроектом виправити деякі недоліки вже прийнятого закону №3251, зокрема, дати можливість легалізувати свою машину власникам авто, які випущені до 2010 року, що зараз заборонено.

"Ми відшліфуємо можливість легалізувати оці авто по закону, який я подам. Звісно, там ще будуть запобіжники, які ми застосуємо в податковому та митному кодексах, через які їх можна було завозити і казати, що на авто з іноземною реєстрацією можна їздити по українським дорогам", – додав він.

Опублікував: Олег Устименко

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...