Хіти тижня. Подвиг захисників опорного пункту "Валера" ЗСУ: Палаючі російські танки 2-го армійського корпусу ЗС РФ, відірвана башта БМП та трофейна техніка (фотофакти)

Ті, хто ратують за мир з Кремлем не хочуть ні пам'ятати, ні нагадувати виборцям про жертовність співвітчизників, котрі зупинили "російського звіра", і готові бити надалі. - Ліпше стати на коліна перед Путіним ,чи в якусь іншу, зручну для Х*йла позу

Башта від нашої БМП25 січня 2015 року на висоті 307,9 під Санжарівкою взвод піхотинців 128-ї гірсько-піхотної бригади, посилений одним танком і однією БМП, відбив атаку танків російських найманців зі складу механізованого батальйону "Август" 2-го корпусу Збройних сил Росії. Фотографії на своїй сторінці у Facebook оприлюднив учасник боїв Євген Горінов, , зазначають Патріоти України.

Сепарський Т-72Б1, підбитий 25.01.2015 р. - екіпаж загинув. Це фото зроблено пізніше, після того як танк відтягнули з передка, щоб дістати затиснутого під гусянкою старлея з 54 бату. Займання - це вже наслідок одного з ворожих обстрілів.

Знищені сепарські танки: передній Т-64БВ, задній Т-72Б1. Обидва підбито прямо на наших траншеях!

Двохсотий сепар, навідник - одного з екіпажів Т-64, громадянин РФ з Оренбурзької обл. А от мехвода цього Т-64, тричі судимого громадянина РФ Гаджиєва, було взято в полон і передано компетентним органам. 16 травня 2018 року найманець написав президенту Росії Володимиру Путіну листа з проханням обміняти його на українців. Перебуває в Бахмутському закладі виконання покарань №6.

Знищена на опорному пункті "Валера" українська БМП

БМП 128-ї ОГПБр, спалили 25.01.2015 р. під час танкової атаки. Перше влучання - найімовірніше, підкалібер, оскільки був не стільки вибух, скільки металевий удар; друге влучання - ОФЗ, башта відразу полетіла в бік, після чого почав рватися БК. Машина тоді стояла в капонірі, на поле її витягли після бою - звільняли місце для танка, який щойно прибув.

Ще одну Т-64 сепарів знищено на висоті

Після відбиття танкової атакиОдна з позицій на висоті

Палаючий сепарський Т-64БВ. Позиція "Валера", 25.01.2015 р. Мехвод і навідник - десь під танком, вбиті під час спроби втечі, обвуглені останки пізніше будуть знайдені й відправлені в Дніпро. Командира убито зі стрілецької, сповз назад у башту, після детонації БК його викинуло і поховало під цією ж баштою. Знайдений у травні пошуковими системами "Чорного тюльпана" і переданий терористам "ДНР".


Забираємо трофей на опорний пункт, 23.01.2015 р.


Сепарський Т-64БВ, знищений з РПГ-7, трьома влучаннями - 25.01.2015 р. Башта, що злетіла під час детонації БК, поховала під собою двох наших бійців - Андрія Капчура та Сашу Леврінця. Хлопці 4 місяці вважалися зниклими безвісти, поки їх не виявили пошукачі "Чорного Тюльпана".

Нагадаємо, опорний пункт "Валера" був ключовою для контролю над трасою Дебальцеве - Троїцьке висотою, захоплення якої дозволило би російським найманцям вже 25 січня взяти під контроль дороги в Дебальцеве і здійснити оточення наших військ.

Під час бойових дій у районі Дебальцевого в період з 15 січня по 18 лютого 2015 року загинули 110 військовослужбовців, 270 були поранені, 7 взяті в полон та 18 зникли безвісти.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...