Хіти тижня. Помер відомий український музикант (фото)

Причина смерті музиканта поки що не повідомляються.

14 червня на 67-році життя помер талановитий музикант Юрій Чернявець, передають Патріоти України.

Причина смерті музиканта поки що не повідомляються. Юрій Чернявець – один з троїстих музик родини Маньо, так званої "Тячівської банди" (або як ще називають ансамбль в народі - "Маньовчики").

Талановитий музикант грав на бубні та саморобній "пльонці", яка видає оригінальні звуки, схожі на переливчастий свист. Про смерть музиканта у соцмережі повідомив режисер Шон Вільямс, який знімав фільм про родину Маньо.

Юрій Чернявець

"Сьогодні наш світ втратив велику людину. Юрій був теплою, турботливою і надзвичайно талановитою людиною. Він був душа компанії, постійний фіґляр, який протягом 40 років розважав незліченну аудиторію своєю віртуозністю та гумором як частина сімейного гурту Маньо з Тячева (Закарпаття). Вічна пам’ять, Юрій Чернявець, 1951-2018", – пише режисер.

Засновником колективу був скрипаль Юрій Чернявець. Народився у 1920 році на румунській стороні річки Тиса в селищі Малий Тячів. Музиканта більше знали за прізвиськом "Маньо". Грав переважно на весіллях. Після його смерті у 1982 році, інші члени родини Йосип Чернявець, Михайло та вже нині покійний Юрій Чернявець продовжили грати на весіллях разом з місцевим скрипалем-віртуозом Іваном Поповичем.

У Будапешті у 2003 році 100-тисячним тиражем вийшов перший диск гурту. Декілька разів були учасниками і відомого музичного фестивалю Sziget. А у 2008 році в Угорщині про них зняли документальний фільм "Остання коломийка".

У вересні 2010 року гурт відвідав на запрошення Нью-Йорк. "Тячівська банда" грала два концерти: в Українському національного осередку в Іст-Віллідж та в Центральному парк Нью-Йорку на "Літній сцені", спільно з відомими циганськими ансамблями Америки.

Опублікував: Олег Устименко

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...