Хіти тижня. Помер відомий український вчений

У п'ятницю 11 січня у крематорії Байкового кладовища об 11.00 траурна церемонія прощання з Дмитром Васильовичем

У Києві в середу, 9 січня, на 82 році життя помер відомий краєзнавець, києвознавець Дмитро Малаков. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів письменник Андрій Кайнаран, повідомляють Патріоти України.

"Боляче і сумно. Спочивай з миром, шановний Дмитре Васильовичу Малаков", — написав Андрій.

 У Києві помер відомий український вчений

Дмитро Малаков народився у 1937 році у Києві і прожив там все життя. Його сім'я не залишала міста навіть під час і після німецької окупації.

Малаков — досвідчений мандрівник, автор понад сотні альбомів, путівників, монографій, статей. Найвідоміші з них — путівники по Україні "Два береги Збруча" і "Двадцять дев'ять зупинок від Хмільника до Хмельницького".

За своє життя він мав чимало публікацій з історії Києва. Зокрема Малаков писав про вулиці і площі міста. Також протягом 1992-2012 рр. він був заступником директора Музею історії Києва.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...