Хіти тижня. Понад 150 тис. у місяць! - Названо найгрошовитіші спеціальності в Україні

На рівень зарплати топ-менеджера найбільше впливає розмір компанії та кількість працівників. Кількість років роботи на ринку і тип компанії принципово не позначаються на доходах керівника.

Середня зарплата топ-менеджерів в українському ІТ становить понад 150 тис. грн. Оскільки у вітчизняних компаніях не вибудувано систему оплати праці та компенсаційний пакет, кандидатам при працевлаштуванні вдається виторгувати ще по 15 тис. грн. Про це йдеться у дослідженні одного рекрутингового агентства. В опитуванні взяли участь 167 українських топів, середній вік більшості з них (97 осіб) — 31-40 років, передають Патріоти України.

Найбільшу кількість даних отримано за сферами Digital, E-commerce, FinTech and Banking. Якщо не брати до уваги сферу блокчейн, в якій отримано мало даних, найвищий рівень винагороди виявився у сегменті е-commerce — $ 5100.

Найвищі зарплати готові платити компанії, що засновані в США. На другому місці — Європа, на третьому — Росія. Водночас після верхньої межі найвищий рівень зарплат у компаніях, що засновані в Україні.

В рамках дослідження було опитано 37 жінок. Їхні зарплати виявилися вдвічі нижчими, ніж у чоловіків. Найчастіше вони займають позиції HR, СОО, СМО або СЕО.

Рекрутери вивчили розмір бонусів, які пропонуються українським топ-менеджерам в IT: у 38,3% опитаних немає бонусу, у 25% премії нараховуються за підсумками року, 23% — щокварталу. Розмір бонусу залежить від прибутку компанії (36,67%) та/або виконання KPI департаменту (32,78%).

У мотиваційному пакеті — можливість працювати за гнучким графіком, безкоштовно навчатися та індивідуальна медстраховка, яка іноді поширюється на членів родин.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...