Хіти тижня. Популярний в українців продукт може бути небезпечним для здоров'я

Атопічний дерматит - це поширене хронічне захворювання шкіри, яке вражає як дорослих, так і дітей.

Соль може викликати атопічний дерматит. Ілюстрація: соцмережі.

Німецькі вчені виявили, що відкладення звичайної кухонної солі в організмі може привести до розвитку алергічних реакцій. Дослідники з технічного університету Мюнхена проаналізували зразки шкіри пацієнтів з атопічним дерматитом, передають Патріоти України із посиланням на MedicalXpress.

Атопічний дерматит - це поширене хронічне захворювання шкіри, яке вражає як дорослих, так і дітей. Шкіра на обличчі й тілі стає дуже сухою і подразненною. Поки немає конкретної причини, через що виникає захворювання. Ймовірно, роль грає генетичний фактор, порушення функції верхнього шару шкіри. Ліків від хвороби немає, зате існують препарати, які можуть полегшити симптоми.
Аналіз показав, що рівень натрію на уражених ділянках шкіри виявився в 30 разів вище норми. Дослідники виявили, що хлорид натрію змушує Th2-клітини виробляти підвищену кількість білків інтерлейкіну-4 і інтерлейкіну-13. Це може призводити до запальних реакцій шкіри, зокрема, алергічного дерматиту.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...