Хіти тижня. "Пошли они нах**н, такие русскоязычные": Як на Росії ''кинули'' сім'ю прихильника ''ДНР''

У Росії родину переселенців, які втекли з Донбасу, обдурили і залишили без обіцяної допомоги.

Івашкевичі переїхали з Єнакієвого Донецької області у 2014 році. Глава сімейства пояснив, що якісь волонтери пообіцяли йому допомогти облаштуватися в РФ в обмін на "інформацію про злочини ЗСУ", передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"Я особисто не бував у гарячих точках, але брав участь у референдумі і допомагав будувати блокпости. Тобто всі ці події відбувалися за нашої участі, так що мені було що розповісти", — стверджує він.

Однак переїзд до Росії позбавив його і родину, в якій підростають двоє маленьких дітей, будь-яких засобів на існування. Спочатку вони жили в наметовому містечку, а потім у гуртожитку.

Уже в Росії у їхнього старшого сина Дениса виявили склеродермію — невиліковну хворобу, пов'язану з ураженням шкіри. Без дорогого лікування вона може призвести до ураження внутрішніх органів.

Однак лікувати безкоштовно в РФ його не погоджуються — потрібна хоча б тимчасова прописка, надавати яку сім'ї біженців найближчим часом не збираються.

Стаття про цю сім'ю на російському сайті викликала хвилю обурення у користувачів. Вони тут же заявили, що не зобов'язані годувати біженців з України. "Щойно запахло смаженим, так батьківщину і продали. Нехай котяться на свій Донбас", — пишуть росіяни.


Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...