Хіти тижня. Поважати і боятися державні символи Росії: Мережу розбурхало фото з підручника для українських школярів (фотофакт)

Одесити обурилися змістом підручника з російської мови для 3 класу (був виданий в 2014 році), в якому дітей навчають поважати і боятися символів держави-агресора.

Фотокопію відповідних сторінок опублікували батьки дітей Олександрівської загальноосвітньої школи I-III ступенів, передають Патріоти України.

Скандальна глава підручника присвячена державним символам Росії, зокрема, її гербу з двоголовим орлом. «Орел — птица гордая и хищная, которая парит высоко в небе. Она является символом значительности и величия государства в мире. Есть в этом символе и предостережение — с такой птицей воевать опасно», - йдеться в описі герба в підручнику.

На думку обурених, неприпустимо насильно забивати в голови юному поколінню таке бачення світу і одночасно возити дітей на зустрічі з пораненими на Донбасі українськими військовими.

«Почему на пятом году войны 8-летних детей учат уважать и бояться символы страны-агрессора??? Я прошу присоединиться всех украинцев — работников образования, общественных и политических деятелей, учреждения и организации», - написав у коментарі до опублікованих фотокопії Руслан Демчак.

Варто відзначити, що підручник застосовується в школах по всій Україні і має офіційний гриф Міністерства освіти і науки України.

Джерело: Факты

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...