Хіти тижня. Повернення радарів на дороги: Що потрібно пам'ятати водіям, щоб після 8 жовтня не платити штрафи

Схоже, що за останні кілька років, коли поліція не контролювала швидкісні обмеження на дорогах, частина водіїв встигла призабути відповідні вимоги ПДР. Тим більше, що вони кілька разів змінювалися (в 2011, 2012 та 2017 роках).

Але вже в понеділок, 8 жовтня, поліція почне використовувати прилади контролю швидкості TruCAM, тому журналісти вирішили нагадати, які обмеження по швидкості встановлені Правилами дорожнього руху України, передають Патріоти України.

З 1 січня 2018 року в населених пунктах рух усіх транспортних засобів дозволено зі швидкістю не більше 50 км/год. У той же час в житлових і пішохідних зонах швидкість обмежена 20 км/год.
На дорогах поза населеними пунктами і в населених пунктах, позначених знаком 5.47 з синім фоном, дозволена швидкість для легкових автомобілів складає:
- не більше 90 км/год;
- якщо дорога має розділені проїзні частини зустрічних напрямків (відбійник, бетонний роздільник, газон), то не більше 110 км/год;
- на автомагістралях, позначених знаком 5.1, не більше 130 км/год;
- легкових автомобілів з причепом не більше 80 км/год;
- автомобілям, якими керують водії зі стажем до 2 років, не більше 70 км/год;
- при буксируванні іншого автомобіля не більше 50 км/год.
Ці обмеження можуть змінюватися дорожніми знаками, якщо вони встановленими за правилами. У ПДР прямо вказано, що в разі, якщо знаки обмеження швидкості 3.29, 3.31 встановлені з порушеннями вимог ПДР або національних стандартів, а також залишені після усунення причин і обставин їх установки, водій не може бути притягнений до відповідальності за перевищення таких обмежень швидкості.
Нагадуємо, що штрафи передбачені за перевищення дозволеної швидкості на більш ніж 20 км/год. Також ПДР не дозволяють заважати іншим учасникам руху, рухаючись без потреби з дуже малою швидкістю.
Джерело: АвтоЦентр

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...