Хіти тижня. Про воду, камені і нирки: Супрун здивувала українців новими порадами

Міністр вирішила подбати про здоров'я українців і дала кілька порад

Фото: ЗМІ

Останнім часом міністр охорони здоров'я Уляна Супрун не перестає дивувати кількістю постів з рекомендаціями в своєму Facebook. Цього разу на сторінці чиновника з'явився запис про те, як зберегти здоров'я нирок, повідомляють Патріоти України.

"Якщо вас турбує біль у попереку, не баріться з візитом до лікаря. Вона може сигналізувати про початок сечокам'яної хвороби, тобто, про утворення каменів", - пише Супрун.

Це стан, який виникає на тлі порушення обміну речовин в організмі, зокрема, сечової кислоти, кальцію і фосфору, або через інфекції в сечовивідних шляхах.

Міністр вирішила подбати про здоров'я українців і дала кілька порад про те, як запобігти цього важкого захворювання.

1. Займайтеся спортом, адже навантаження допомагають нормалізувати вагу і артеріальний тиск, поліпшити кровообіг в нирках і тим самим знизити ризик хронічних захворювань.

2. Уріжте сіль і цукор в раціоні. Замість них їжте більше овочів і фруктів, адже збалансоване харчування і підтримка нормальної ваги - це ледь не основні умови збереження правильного обміну речовин.

3. Пийте багато води. Вона потрібна для повноцінної роботи нирок. Добова норма для кожного індивідуальна: все залежить від рівня фізичного навантаження, клімату, загального стану здоров'я. За словами Супрун, в середньому дорослій людині з вагою 70-75 кг потрібно 2,8-3 літри рідини (включаючи всі рідкі страви, напої і т.п.) на добу. При цьому важливо орієнтуватися на відчуття спраги.

4. Кидайте курити. Ця шкідлива звичка є однією з причин зменшення кровотоку в області нирок, а це позначається на їх повноцінній роботі.

5. Регулярно відвідуйте лікаря. Не варто забувати про щорічні профілактичні огляди. Адже саме під час обстеження можна виявити захворювання на початковій стадії і "безболісно" провести лікування.

6. Міряйте тиск. Контроль тиску потрібен для виявлення гіпертонії. Відомо, що високий артеріальний тиск є однією з найбільш частих причин розвитку ниркових патологій.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...