Хіти тижня. Продукти не ті: Українка розповіла про життя та заробітки в Китаї

Українка Ірина Кейс зі Славутича поїхала працювати в Китай два роки тому по робочій візі.

Вона знайшла роботу викладачем в університеті, у працевлаштуванні їй допомогло київське агентство, - передають Патріоти України з посиланням на "Сегодня".

За словами Ірини, в Китаї не прийнято критикувати владу, а багато соцмереж просто заборонені. Стартова зарплата для заробітчанина починається від 700 доларів на місяць.

"70% наших співвітчизників працюють в Китаї викладачами англійської. 10% – приїздять вчити китайський і залишаються працювати. Вигідний бізнес - супровід шоп-туристів на підприємства, ринки, ярмарки. Більшість працюють нелегально, по бізнес-візі, бо як робочу отримати дуже складно. А громадянство – взагалі нереально: навіть після весілля з китайцем, дівчина отримує подружню візу. Її треба оновлювати кожні 10 років. Моя робоча віза гарантує навіть медстраховку від роботодавця, яка покриває 80% витрат при лікуванні", - розповіла Ірина.

Українка відзначила, що продукти в Китаї дуже дорогі і не такі смачні. "Моя зарплата більше 2 тисяч доларів, я викладаю англійську. Оренда квартири з двома спальнями коштує 500 доларів в місяць. Ціни на купівлю житла – космічні: 300 тис. доларів за найменшу квартиру. Морепродукти і овочі тут дешевші, а ось звична молочка дорога. Пачка вершкового масла - 7 доларів, 200 грам сиру - 10 доларів, і на смак вони не ті", - підсумувала Ірина.

Опублікував: Олег Устименко

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...