Хіти тижня. ​Прощавай, "жовтий": Світлофори в Україні почнуть працювати за євростандартами (відео)

Ситуація на дорогах дедалі гіршає. Посилення покарання і запровадження нових стандартів неминучі, вважає урядовець

Мінінфраструктури подало на розгляд Кабміну акт про нові стандарти роботи світлофорів, а також про посилення відповідальності за проїзд на заборонений світло. Про такі нововведення повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, зазначають Патріоти України.

За словами чиновника, ситуація з миготливим жовтим сигналом світлофора дуже небезпечна, адже одним «ще можна», а іншим - «вже не можна».

«Ми будемо переходити на нові ГОСТи в роботі світлофорів в Україні. Все це викладено у висновках і рекомендаціях урядової комісії, акт вже направлений на розгляд уряду. Після його затвердження ми введемо нові європейські стандарти роботи світлофора і обов'язково пропозиції від наших колег з МВС - посилення відповідальності за проїзд на заборонний знак світлофора та фото-відео фіксація порушень правил дорожнього руху», - зазначив Лавренюк.

Урядовець також уточнив, що необхідні для цього кошти передбачені Державною програмою безпеки дорожнього руху.

«Ми зобов'язані зробити наші дороги безпечними. Працюємо далі», - підкреслив Омеляна.

У якості прикладу висновків відомства Лавренюк подає таке фото та відео (ПУ вже писали за цю ДТП.-ред), коли «для всіх був жовтий»: в «Мерседесі» під час зіткнення була сім'я з двома дітьми, а в «Мазді» - жінка з дитиною. На щастя, в ньому ніхто не постраждав, але результат міг бути зовсім іншим.

Ціни на дешеву каву різко зросли до 45-річного максимуму

вівторок, 7 травень 2024, 5:00

Світові ціни на каву сорту робуста зросли до найвищого за останні 45 років рівня через дефіцит виробництва. У квітні ціна на тку каву підвищилася на 16,8% - до $1,93 за фунт, а ціни на інші сорти кави зросли на 14,8-17,8%, йдеться у звіті Міжнародної о...

Путін нагородив орденом ексрежисера Єралашу, який був засуджений за розбещення дитини та воює проти України

вівторок, 7 травень 2024, 4:15

Російський диктатор Володимир Путін нагородив нагородив орденом “За спасение погибавших” режисера програми “Єралаш”, який був ув’язнений за розбещення 13-річного хлопчика. Про це пише видання “Обозреватель”, передають Патріоти України. Як зазначається,...