Хіти тижня. Просто "денег нет"? - Українців "ощасливили" новиною про пенсії

Голова Національної комісії з питань цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв заявив про те, що в Україні через дефіцит коштів у ПФ пенсії в солідарній системі будуть скорочуватися, в середньому на 10% протягом найближчих двох-трьох років.

На думку експерта, громадянам не варто рекомендувати розраховувати на солідарну пенсію і масово переходити на накопичувальну систему, передають Патріоти України.

«Солідарна система, яка діє зараз, приречена на те, що її обсяг буде скорочуватися. Це факт. На сьогодні у нас мінімальна пенсія 1435 грн при мінімальній зарплаті в 3700 грн, тобто мінімальна пенсія становить близько 30% від мінімальної зарплати. При тому, що мінімальна зарплата буде рости, в умовах солідарної системи розмір мінімальної пенсії буде зменшуватися. Якщо зараз це 30%, то в майбутньому буде - 20%. Тому якщо людина розраховує на солідарну систему, то вона буде ще біднішою, ніж зараз», - повідомив глава Нацкомісії.
Нагадаємо, що Нацкомісія з держрегулювання в сфери фінпослуг підготувала проект закону про зміни до Закону України про фінпослуги, який необхідний для реалізації пенсійної реформи і запуску накопичувальної системи пенсій.
Джерело: УНН

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...