Хіти тижня. "Просто є люди, які ненавидять свою країну": Відомий письменник висловився про "донбаський менталітет"

Коментуючи висловлювання українського письменника Василя Шкляра, що Донбас - це "українська гангрена", Жадан підкреслив, що не згоден з таким визначенням.

Сергій Жадан

Відповідаючи на питання читача про те, як саме необхідно реінтегрувати Донбас до складу України, письменник і рок-музикант Сергій Жадан висловив думку, що на Сході країни "достатньо людей, які люблять її і намагаються щось для неї зробити", передають Патріоти України.

"Мені здається, треба триматися за людей, яким не треба нічого реінтегрувати. На Донбасі їх насправді досить. Вони люблять свою країну і намагаються щось для неї зробити. От їм і треба допомагати. Як українізувати людину, яка ненавидить Україну - я не знаю. І чи потрібно це взагалі - теж не впевнений. Це, швидше, питання до правоохоронців. Або психологів", - сказав письменник.

Коментуючи висловлювання українського письменника Василя Шкляра, що Донбас - це "українська гангрена", Жадан підкреслив, що не згоден з таким визначенням. "Я не можу назвати свою батьківщину гангреною. Батьківщину Василя Шкляра, між іншим, теж", - сказав він.

Шкляр народився в селі Ганжалівка Черкаської області.

За словами Жадана, який сам народився в місті Старобільську Луганської області, жодного "донбаського менталітету" не існує. "На моє глибоке переконання жодного донбаського менталітету не існує. Просто є люди, які люблять свою країну, і люди, які її ненавидять. При цьому вони можуть жити на одній вулиці", - пояснив він.

Джерело: Главред

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...