Хіти тижня. Простий "рецепт": Супрун розповіла, як не платити "благодійні внески" в лікарнях

Українці вже давно звикли, що за багато послуг в поліклініках і лікарнях доводиться платити фіксовані благодійні внески.

Фото: ukraina.ru

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла, що потрібно робити, якщо в лікарні з вас вимагають благодійний внесок, повідомляють Патріоти України.

"Внески не можна вимагати. Благодійність - це від душі, за бажанням", - говорить Уляна Супрун. "Якщо вас без благодійного внеску відмовляються обслуговувати, треба йти до головного лікаря і пояснювати, що благодійний внесок - це повинно бути добровільно. Якщо він не погоджується, то можна йти вище - в Департамент охорони здоров'я. Якщо і там ігнорують, йдіть на прийом в МОЗ і пишіть скаргу в поліцію. Вимагати благодійний внесок незаконно", - говорить Супрун.

Також Супрун додала, що за даними Міністерства охорони здоров'я, майже в кожному закладі охорони здоров'я працює благодійний фонд, а 7 з 10 пацієнтів платять в нього внески. При цьому обсяги благодійних пожертвувань - сотні мільйонів гривень, але звітність цих фондів про зібрані кошти часто була недоступною або непрозорою.

Страсна субота - наймістичніший день Великого посту: Що не можна робити в цей день

субота, 4 травень 2024, 5:00

У Вдень у Велику суботу в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі щороку очікують на сходження Благодатного Вогню, частки котрого.у наші часи швидко розповсюджуються православним світом. За день до Великодня християни східного обряду зустрінуть Велику, або...

Відомий спортсмен, а нині боєць спецпідрозділу СБУ Стаховський назвав головну перевагу росіян і що цьому протиставити

субота, 4 травень 2024, 4:15

Легенда тенісу в Україні Сергій Стаховський служить у лавах СБУ з 2023 року. Бувши на різних ділянках фронту та аналізуючи ситуацію, він сказав, у чому Росія переважає Україну. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. З...