Хіти тижня. Привіт з минулого, або У пошуках поховання Македонського: Що знайшли в таємничому 30-тонному саркофазі з Олександрії

Саркофаг був оповитий легендами з тих пір, як будівельники виявили його на початку цього місяця на глибині більше 16 футів (5 метрів) під землею в житловому районі Олександрії.

Єгипетські археологи відкрили таємничий 30-тонний чорний саркофаг і виявили там три скелети, передають Патріоти України з посиланням на Science Alert.

Саркофаг був оповитий легендами з тих пір, як будівельники виявили його на початку цього місяця на глибині більше 16 футів (5 метрів) під землею в житловому районі Олександрії. Хтось думав, що знахідкою можуть бути останки Олександра Македонського, оскільки саркофаг датується раннім періодом Птолемея (близько 323 р. до н.е.), який почався після його смерті.

Тим, хто відкриє 2000-річний саркофаг, було обіцяно давнє прокляття. Археологи відкрили його в четвер, залучивши допомогу єгипетських військових інженерів. "Саркофаг був відкритий, але ми не постраждали від прокляття", - сказав сьогодні в Єгипті генеральний секретар єгипетського міністерства старовини Мостафа Вазирі.

Те, що археологи виявили всередині саркофага, було жахливим - але це не було те приголомшливе відкриття, на яке деякі сподівалися.

Три скелети, знайдені в саркофазі, були, швидше за все, солдатами, а на одному з черепів знайшли ознаки переломів, викликаних гострим інструментом. За скелетами саркофаг був затоплений стічними водами, що прискорило їх розкладання. Надалі кістки будуть додатково аналізувати, щоб зрозуміти їх вік, причину смерті і звідки вони прийшли.

Раніше під час розкопок фундаменту старого будинку було знайдено два загадкові артефакти: не лише 30-тонний саркофаг із чорного граніту, а й гігантську голову статуї з білого алебастру, яка, можливо, зображала когось із похованих.

Довідка:

Олександрія була столицею Птолемеевского Єгипту після того, як армія Олександра завоювала регіон і повалила старих фараонів. Династія Птолемеїв закінчилася самогубством Клеопатри під час римського завоювання Греції і Єгипту близько 30 років до нашої ери.

Опублікував: Олег Устименко

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...