Хіти тижня. "Путин Х*йло!", "Слава Україні!", "Иди на х*й, товарищ Путин!", "Крим є Україна!", "Свободу Сенцову!": У Гельсінки багатотисячний мітинг проти одіозних візитерів (фото, відео)

У столиці Фінляндії Гельсінки тисячі людей вийшли на протест проти президента Росії Володимира Путіна та президента США Дональда Трампа.

Очікується, що в мітингу візьмуть участь 15 тис. чоловік. Центром протестів стане головна площа міста - Сенатська. Серед організаторів акції - правозахисні організації Helsinki Calling, Amnesty International та молодіжні крила "Партії національної колації" та "Фінської партії", повідомляють місцеві журналісти і користувачі мережі, передають Патріоти України.

Активісти несуть плакати з написами "Свободу політв'язням", "Вільна преса заборонена в Росії", "Свободу Сенцову", "Путін - терорист". Дехто несе плакати з лайкою на адресу обох політиків.

На мітинги приїхали опозиційні росіяни. Трьох з них російські митники затримали на кордоні. У активістів знайшли транспорант "Свободу політв'язням". Його вони планували розгорнути під час мітингу.

В день зустрічі 16 червня відбудеться 10 різних заходів. Amnesty International проведе мітинг за права людини. "Національна коаліція" мітингуватиме проти торгової політики Трампа і анексії Криму Росією.

Опублікував: Олег Устименко

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...