
Результати дослідження опублікувало видання Frontiers in Neuroscience, передають Патріоти України.
Про те, що вживання кави редукує ризик розвитку деменції, вченим було відомо вже давно - останнє дослідження по темі проводилося в 2011 році. Після чого співробітники Дослідницького інституту Крембиля вирішили з'ясувати момент, у чому конкретно полягає "ефект кави".
Автор наукової роботи зазначив, що хотів виявити конкретні причини зв'язку, виявленої між вживанням кави і ризиком розвитку хвороб Паркінсона й Альцгеймера.
Як виявилося, речовини зі складу кави взаємодіють з речовинами, які провокують нейродегенеративні хвороби. Однак корисним для профілактики деменції є не всі види кави - арабіка слабкого обжарювання, наприклад, не підходить.
Вчений зазначив, що справа зовсім не в кофеїні, а профілактика деменції обумовлена фенілінданами - антиоксидантами, які з'являються у складі кави в результаті обсмажування. Антиоксиданти пригнічують тау-білки і бета-амілоїди, які є причиною деменції.
14 листопада у лісовому масиві в Івано-Франківській області жителька Рожнятова знайшла тіло 39-річного чоловіка. Про це у Facebook повідомила пресслужба прикарпатського управління Національної поліції України, передають Патріоти України. . В Івано-Фра...
. Президент Польщі Кароль Навроцький стверджує, що підписав закон про допомогу українським біженцям востаннє, передають Патріоти України з посиланням на Kresy.pl. Навроцький підкреслив, що підтримка української меншини повинна поєднувати відповідальні...