Результати дослідження опублікувало видання Frontiers in Neuroscience, передають Патріоти України.
Про те, що вживання кави редукує ризик розвитку деменції, вченим було відомо вже давно - останнє дослідження по темі проводилося в 2011 році. Після чого співробітники Дослідницького інституту Крембиля вирішили з'ясувати момент, у чому конкретно полягає "ефект кави".
Автор наукової роботи зазначив, що хотів виявити конкретні причини зв'язку, виявленої між вживанням кави і ризиком розвитку хвороб Паркінсона й Альцгеймера.
Як виявилося, речовини зі складу кави взаємодіють з речовинами, які провокують нейродегенеративні хвороби. Однак корисним для профілактики деменції є не всі види кави - арабіка слабкого обжарювання, наприклад, не підходить.
Вчений зазначив, що справа зовсім не в кофеїні, а профілактика деменції обумовлена фенілінданами - антиоксидантами, які з'являються у складі кави в результаті обсмажування. Антиоксиданти пригнічують тау-білки і бета-амілоїди, які є причиною деменції.
Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...
На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...