Результати дослідження опублікувало видання Frontiers in Neuroscience, передають Патріоти України.
Про те, що вживання кави редукує ризик розвитку деменції, вченим було відомо вже давно - останнє дослідження по темі проводилося в 2011 році. Після чого співробітники Дослідницького інституту Крембиля вирішили з'ясувати момент, у чому конкретно полягає "ефект кави".
Автор наукової роботи зазначив, що хотів виявити конкретні причини зв'язку, виявленої між вживанням кави і ризиком розвитку хвороб Паркінсона й Альцгеймера.
Як виявилося, речовини зі складу кави взаємодіють з речовинами, які провокують нейродегенеративні хвороби. Однак корисним для профілактики деменції є не всі види кави - арабіка слабкого обжарювання, наприклад, не підходить.
Вчений зазначив, що справа зовсім не в кофеїні, а профілактика деменції обумовлена фенілінданами - антиоксидантами, які з'являються у складі кави в результаті обсмажування. Антиоксиданти пригнічують тау-білки і бета-амілоїди, які є причиною деменції.
Командир Дмитра Гульчука - курсанта Львівського університету внутрішніх справ, який застрелився на території навчальної установи, - стверджує, що не конфліктував із хлопцем і буллінгу не було. Станіслав Пась заявив, що 18-річний юнак останній тиждень с...
Стан економіки України залишає бажати кращого, що насамперед пов'язане із веденням повномасштабної війни. Вакансій поменшало, як і компаній, які залишилися на ринку. Проте роботодавці все ж готові підвищити зарплати 2023 року деяким фахівцям, передають...