Результати дослідження опублікувало видання Frontiers in Neuroscience, передають Патріоти України.
Про те, що вживання кави редукує ризик розвитку деменції, вченим було відомо вже давно - останнє дослідження по темі проводилося в 2011 році. Після чого співробітники Дослідницького інституту Крембиля вирішили з'ясувати момент, у чому конкретно полягає "ефект кави".
Автор наукової роботи зазначив, що хотів виявити конкретні причини зв'язку, виявленої між вживанням кави і ризиком розвитку хвороб Паркінсона й Альцгеймера.
Як виявилося, речовини зі складу кави взаємодіють з речовинами, які провокують нейродегенеративні хвороби. Однак корисним для профілактики деменції є не всі види кави - арабіка слабкого обжарювання, наприклад, не підходить.
Вчений зазначив, що справа зовсім не в кофеїні, а профілактика деменції обумовлена фенілінданами - антиоксидантами, які з'являються у складі кави в результаті обсмажування. Антиоксиданти пригнічують тау-білки і бета-амілоїди, які є причиною деменції.
Як відомо, в Україні ціни на продукти майже зрівнялися з європейськими. За даними НБУ, причиною є війна, витрати на виробництво, весняні заморозки та літня спека, передають Патріоти України. Крім того, продовольча інфляція у світі перевищила загальну, ...
Нове дослідження археологів зруйнувало загальноприйнятий міф: виявляється, життя у Помпеях не зупинилось після жахливого виверження Везувію в 79 році н. е, передають Патріоти України. . Раніше вважалось, що місто залишилось мертвим, але нові розкопки ...