Результати дослідження опублікувало видання Frontiers in Neuroscience, передають Патріоти України.
Про те, що вживання кави редукує ризик розвитку деменції, вченим було відомо вже давно - останнє дослідження по темі проводилося в 2011 році. Після чого співробітники Дослідницького інституту Крембиля вирішили з'ясувати момент, у чому конкретно полягає "ефект кави".
Автор наукової роботи зазначив, що хотів виявити конкретні причини зв'язку, виявленої між вживанням кави і ризиком розвитку хвороб Паркінсона й Альцгеймера.
Як виявилося, речовини зі складу кави взаємодіють з речовинами, які провокують нейродегенеративні хвороби. Однак корисним для профілактики деменції є не всі види кави - арабіка слабкого обжарювання, наприклад, не підходить.
Вчений зазначив, що справа зовсім не в кофеїні, а профілактика деменції обумовлена фенілінданами - антиоксидантами, які з'являються у складі кави в результаті обсмажування. Антиоксиданти пригнічують тау-білки і бета-амілоїди, які є причиною деменції.
Відомий український ресторатор Савелій Лібкін виступив на захист одеського письменника-сатирика Михайла Жванецького, якого Інститут національної пам'яті назвав «пропагандистом російської імперської політики». Свою думку щодо постаті сатирика Лібкін вик...
25 квітня на ранковому небі відбудеться рідкісне астрономічне явище — потрійне з'єднання планет та Місяця, яке утворить «смайлик». Про це пише LiveScience, з посиланням на NASA, передають Патріоти України. . Венера, Сатурн і серп Місяця розташуються бл...