Хіти тижня. Рятують від втрати зору! Дієтологи назвали ТОП-5 суперпродуктів для здоров'я очей

З віком люди починають бачити гірше. Більше того, у них підвищується ризик розвитку таких небезпечних захворювань очей, як глаукома, катаракта і дегенерація жовтої плями. У зв'язку з цим фахівці австралійської Асоціації дієтологів назвали п'ять суперпродуктів для здоров'я очей, повідомляють Патріоти України.

Фахівці стверджують, що регулярне їх вживання в комплексі з фізичними навантаженнями допоможе не тільки зберегти здоров'я очей, але і збільшить тривалість життя.

Дієтолог Софі Бертран поінформувала, що головними для збереження хорошого зору є вітаміни А і С, омега-3 і антиоксиданти. Тому фахівець вважає, що середземноморська дієта є найкращою для збереження здоров'я очей, так як одним з суперпродуктів для хорошого зору є саме риба з високим вмістом омега-3.

Жирні морепродукти допомагають вберегти очі від дегенерації жовтої плями, що призводить до втрати зору. Ще одним з суперпродуктів, на думку дієтолога, є зелень і зелені овочі. У них міститься багато лютеїну і зеаксантину, які є одними з найважливіших каротиноїдів для зору.

Також зберегти зір допоможе вживання яєць. Вони є джерелом антиоксидантів і вітаміну А, які є надзвичайно важливими для підтримки здоров'я сітківки. Ще одним суперпродуктом є зелений чай. Він багатий на катехіни, які допомагають запобігти ризику зараження очей.У ТОП-5 також увійшли авокадо і морква, які фахівці рекомендують вживати щодня.

Крім того, фахівці Асоціації дієтологів акцентують увагу на важливості фізичних вправ. Вони рекомендують приділяти фізичній активності не менше 150 хвилин на тиждень. Це допоможе продовжити життя.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...