Хіти тижня. Російське незалежне видання "розкопало" факти життя ГРУшників, яких розшукують британці за теракти з "Новачком"

Британські слідчі та російські журналісти підозрюють, що Руслан Боширов та Олександр Петров - не справжні імена ГРУшників.

Ймовірні отруйники Скрипалів, що працюють у ГРУ. Фото: fontanka.ru.

Влада Великобританії назвала імена передбачуваних отруйників Скрипалів та опублікувала фотографії з їх переміщеннями. Незважаючи на зрілий вік, біографії чоловіків скупі і віддають містифікацією, що не виключає британську версію про вигадані імена і роботу підозрюваних на російську розвідку, передають Патріоти України.

За офіційними даними, Руслан Боширов і Олександр Петров вилетіли 2 березня 2018 року через Шереметьєво в аеропорт Лондона Гетвік. За інформацією «Фонтанки», на рейс «Аерофлоту» SU2588 зареєструвалися 150 пасажирів.
Підозрювані купували авіаквитки за закордонними паспортами серії «65», номери документів відрізняються останньою цифрою: ... тисячі двісті дев'яносто сім і ... 1 294. Очевидно, на руках у Боширова і Петрова вже були зворотні квитки, причому на два рейси з Хітроу в Шереметьєво - вечірній 4 березня і нічний 5-го. Британська влада вважає, що підозрювані скористалися першим.
У відкритих джерелах інформації про Боширова практично немає. За даними журналістів, він народився 12 квітня 1978 року в Душанбе, був зареєстрований в Москві в 25-поверховому будинку на Великій Набережній вулиці.
У 2015 році на нього завели два виконавчих провадження за автомобільні штрафи, отримані з різницею в три дні, - 20 і 23 липня. Дивина в тому, що номери проваджень йдуть не по порядку. Першому привласнений 433048, другому - 432322, хоча їх оформляв один підрозділ - міжрайонний відділ судових приставів по стягненню адміністративних штрафів № 1 Москви. На порталі суддів столиці справи про адміністративні правопорушення проти Руслана Боширова відсутні. Також його немає в банку даних виконавчих проваджень.
«Фонтанка» зателефонувала багаторічним мешканцям «бошировського» дома на Великій Набережній. Вони живуть на тій же сходовій клітці. «У названій вами квартирі живе тільки стара жінка, - відповіли кореспонденту. - Ми носимо їй гроші, вона збирає для найму прибиральниці. Чоловіка ніколи в квартирі не бачили і в під'їзді не зустрічали. Єдине, що можемо припустити, що це син господині, прописаний за адресою, але не жив тут ніколи».
Мережевою активністю Боширов теж не відрізняється. Створені під цими іменем та прізвищем у 2014 році сторінки порожні. У Facebook у Боширова зареєстрований один друг, дівчина з України. Профіль «ВКонтакте» містить інформацію, нібито Боширов закінчив у 2004 році географічний факультет МГУ за напрямом «Гідрологія суші».
На Боширова і Петрова закордонні паспорти (звичайні, не біометричні) були оформлені близько двох років тому, коли почали видавати бланки 65-ї серії. За цими паспортами обидва часто літали в Європу. З вересня 2016 року по березень 2018-го вони відвідали Амстердам, Женеву, Мілан, неодноразово - Париж. Олександр Петров мінімум один раз до справи Солсбері бував в Лондоні - з 28 лютого по 5 березня 2017 року.
Про Петрова відомо ще менше. За документами він народився 13 липня 1979 року. Людина з такою датою народження і ім'ям-прізвищем зустрічається в списку співробітників національного виробника імунобіологічних препаратів - ФГУП НВО «Мікроген». Він створений в 2003 році злиттям чотирнадцяти підприємств імунобіологічної галузі. До складу «Мікроген», підвідомчого Міністерству охорони здоров'я, входять дев'ять філій.
На думку антитерористичної поліції Великобританії, Боширов і Петров - псевдоніми, їх особистості залегендовані. Їх реальні імена нібито Скотланд-Ярду відомі. За словами прем'єр-міністра Терези Мей, підозрювані служать в ГРУ Міноборони.
Звинувачення Петрову і Боширову пред'явлено за чотирма статтями - змова з метою вбивства Сергія Скрипаля, спроба вбивства Сергія і Юлії Скрипаль і поліцейського Ніка Бейлі, зберігання і використання отруйної речовини «Новачок» в порушення Конвенції про заборону хімічної зброї, умисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю Скрипалів.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...