Хіти тижня. "Рослина просто повільно гине": Українські вчені розвінчали популярний міф

Кактуси не захищають від комп'ютерного випромінювання.

Таку заяву зробив вчені Харківського ботанічного саду, передають Патріоти України.

Так, за словами ботаніків, існують кактуси, які відрізняються особливостями зростання. Приміром, у Бразилії на насичених ураном землях зростає Юбільманія. Звідти, власне, і пішов міф про те, що кактуси рятують від радіації.

Насправді ж, говорить заступник директора ботанічного саду Олег Сорокін, ці рослини не приймають радіацію. "Просто Юбільманія зростає в тих місцях, де можуть бути уранові поклади. Ось саме тому люди, можливо, через незнання, вирішили, що кактус поглинає радіацію", - зазначив Сорокін.

Але кактуси є такими собі "індикаторами", які показують, що в певному місці, можуть бути поклади урану. "Звертаюся до шановних кактусистів: не ставте квітку біля комп'ютера або телевізора - рослина просто повільно гине, і все", - резюмував вчений і додав, що кактуси дуже люблять сонце.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...