Хіти тижня. "Розколу не буде"? Євстратій Зоря розповів, якими будуть наслідки томосу для України (відео)

Розколу церкви після надання Українській православній церкві томосу, яким лякає Московський патріархат, не буде. Про це заявив прес-секретар УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря), зазначивши - максимум, що може бути, - це відхід самої Московської патріархії від спілкування, повідомляють Патріоти України.

"Я звертаю увагу на термін, який вони вживають - "станеться розкол". Розкол не стається, розкол хтось робить. І коли Москва каже, що вона побоюється, що станеться розкол, то тим самим вона показує, що вона готова це робити. Тому нехай замисляться: на кому буде відповідальність, і хто відокремиться від єдності церкви", - сказав він.

Також він припустив, що МП припинять спілкування на нетривалий термін. "Тобто не станеться розколу церкви як такої. Якщо вони відійдуть від спілкування, то вони відійдуть. І то це буде насправді ненадовго", - переконаний архієпископ.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...