Хіти тижня. РПЦ тріщить по швах: "Мені телефонують священики з інших єпархій, де архієреї налаштовані проти автокефалії", - митрополит УПЦ (МП)

Митрополит Симеон розказав про ставлення у віруючих і духовенства на Вінниччині до автокефалії.

Митрополит Вінницький і Барський Симеон стверджує, що прості священики Московського патріархату чекають створення Помісної церкви, щоб перейти до неї, передають Патріоти України.

За словами Симеона, на Вінничині по-різному ставляться до автокефалії. «Залежить від того, село це чи місто. Вінниця більше за «Руський мир», як зараз висловлюються, а село – навпаки», - каже владика. Хоча, додає, Симеон, у більшості мирян, а також єпископів і священиків (УПЦ МП) в усій Україні зараз вичікувальна позиція.

«Всі чекають що ж з цього вийде, перш за все, з Собору і Томосу. І ще такий цікавий факт. Мені сьогодні телефонують священики з інших єпархій, де архієреї налаштовані проти автокефалії. Так от, вони кажуть мені, що разом з парафіями переходитимуть до нової Помісної церкви», - зазначає митрополит.

І хоча зараз, за словами Симеона, він ще теж точно не визначився чи братиме участь в Об’єднавчому соборі, проте впевнений, «коли буде надано Томос про автокефалію від Вселенського патріарха, парафії переходитимуть до нової церкви. Особливо цей процес активізується тоді, коли буде ухвалений закон, що регулюватиме нюанси підпорядкування парафій», - наголошує митрополит.

Владика сподівається, що президент не допустить протистояння і незаконного захоплення храмів, лавр чи монастирів. «Люди мають самі визначитися, чи вони в українській автокефальній, чи вони в руській церкві. Ніхто не перешкоджатиме їхньому вибору», - вважає митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Джерело: Главком

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...