Хіти тижня. "Русский язык больше не в фаворе", - блогер про показовий інцидент у супермаркеті Києва

Знання української мови надає сили і впевненості в наші дні, і це не пуста мораль, а реальність наших днів після 2014-го року.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише український блогер, громадський діяч Олександр Хоруженко, передають Патріоти України.

Він на своїй сторінці поділився недавнім спостереженням в одному з супермаркетів. За словами Хоруженко, "есть такой супермаркет «Экомаркет». Это такая клоака, где как раз и происходит настоящая жизнь. Увидел, как женщина пытается взвесить огурцы на специальных весах, где нужно написать название своего товара. И такая очередь уже собралась, женщины что-то трутся друг о друга, все смотрят как одна мучается, а никто не помогает. Женская солидарность, одним словом".

Блогер зазначає, що не витримав довго спостерігати за всім цим, підійшов з двома помідорами і двома огірками. Жінка перша звернулася, мовляв, «молода людина, допоможіть, щось не виходить ...». Олександр Хоруженко зазначає, що на вагах написано: «Огурцы» російською.

«Говорю женщине: «как в школе учились?». Говорит: «Украинский нормально вроде сдала. А что?». «Да ничего», - говорю. Пишите: «cucumber», потому что мы в Европе теперь. Или на крайний случай – «огірок», потому что будете долго здесь стоят», - згадує блогер.
Він додає, що вирішили проблему швидше, вона виявилася україномовної. "Просто, говорит, привыкла что в городе все по русскому. Дал еще пару советов, вижу, что человек как бы неплохой. Сказал, чтобы на кассе тоже на украинском говорила, а то еще где-то обманут".
Опублікував: Олег Устименко

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...