Хіти тижня. Саркофаг з "сюрпризом": Археологи виявили дивовижну знахідку в Олександрії (фото)

Під час розкопок на території сучасної Олександрії з-під фундаменту старого будинку були вилучені величезний 30-тонний саркофаг із чорного граніту і незвичайна біла алебастрова голова статуї.

Можливо, голова статуї зображувала поховану людину, передають Патріоти України з посиланням на Daily Mail.

Обстеження саркофагу показало, що він виготовлений з чорного граніту: його висота становить 185 см, довжина – 265 см, ширина – 165 см. Айман Ешмаві, керівник відділу єгипетської давнини, сказав, що гробниця була знайдена на глибині 5 метрів.

Він також зазначив, що між кришкою і тілом саркофагу є шар розчину, що вказує на його герметичність. На даний момент це найбільший саркофаг, коли-небудь знайдений в Олександрії, і фахівці відносять його до епохи правління династії Птолемеїв.

Витяганням знахідок займалися не археологи, а сили безпеки і служби місцевої влади. Тут процвітає чорна археологія та місцеві жителі часто розривають фундаменти у пошуках давнини.

Опублікував: Олег Устименко

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...