Хіти тижня. Сенсація в медицині! У людини знайшли новий орган

Дослідники з Інституту медичних досліджень Гарвана (Австралія) виявили в тілі людини мікроскопічний орган з зовнішньої сторони лімфатичних вузлів, який є частиною імунної системи людини. У його функції входить запам'ятовування всіх вакцин і пережитих інфекцій, які раніше потрапили в організм, повідомляють Патріоти України.

Усередині органу, який отримав назву "субкапсулярне проліферативне вогнище", знаходяться клітини, які вступають в бій з новими інфекціями.

"Відкриття нового органу імунної системи допоможе нам краще зрозуміти, як саме працюють вакцини. Вакцина тренує, і тим самим готує імунну систему до вироблення антитіл в разі виникнення інфекції. До цього часу нам не було відомо про те, як саме це відбувається", - розповів доктор Три Фан.

Для виявлення нового мікрооргана вченим знадобилося зняти 3D відео роботи імунної системи. Це дозволило розпізнати велику кількість імунних клітин різного типу, локалізованих в новому органі. Дослідники описують його як "кафе швидкого обслуговування", яке швидко "обслуговує" імунітет при боротьбі з вже знайомими йому інфекціями.

Серед розпізнаних клітин велика кількість B-лімфоцитів або клітин пам'яті. Саме вони відіграють важливу роль у боротьбі з певним видом інфекції. B-лімфоцити потім перетворюються в плазматичні клітини, що продукують антитіла, які безпосередньо усувають загрозу.

На думку дослідників, розташування нової структури у верхній частині лімфатичних вузлів найкращим чином сприяє боротьбі з інфекцією, оскільки саме в цьому місці відбувається впровадження бактерій.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...