Хіти тижня. Що відбувається? - Сотня активістів заблокувала центр Одеси

У середу, 27 лютого, в центрі Одеси жителі Гагарінського плато (район курортної Аркадії) блокували проїжджу частину, вимагаючи побудувати в мікрорайоні школи і дитячий сад.

Городяни стверджують, що земля під соціальні об'єкти незаконними способами була віддана комерсантам для будівництва елітних висоток, передають Патріоти України.

Понад 100 осіб зібралися перед будівлею мерії на Думській площі. Вони розгорнули великі банери: «Труханов, почни робити для одеситів» і «Міська рада, поверни дітям школу і дитячий садок».
Обурені люди заявили, що в Одесі склалася «катастрофічна ситуація в архітектурно-будівельній діяльності, тотальний дерибан владою комунальної власності міста ведеться шаленими темпами».Організатори акції протесту за допомогою звукопідсилюючої апаратури пояснювали, що в міста вкрадені гроші окремі нечисті на руку забудовники легалізують через будівельні схеми, а місцева влада цьому сприяє. «Як наслідок, соціальні блага, соціальні потреби одеситів - школи, дитсадки, лікарні, безкоштовні місця для відпочинку - для міської влади відійшли на останнє місце ...» - заявили учасники протесту.

Також зазначалося, що двоє попередників нинішнього мера Геннадія Труханова - Едуард Гурвіц і Олексій Костусєв, - розуміючи необхідність будівництва школи на вул. Гагарінське плато, 5, приймали відповідні розпорядження. У 2015 році чинна зараз міськрада своїм рішенням підтвердив необхідність будівництва дитсадка, але в 2018 році «влада змінила свою позицію і передала комунальну земельну ділянку в оренду під будівництво комерційних і житлових об'єктів».

Протестуючі близько години простояли біля будівлі мерії на Думській площі, вимагаючи, щоб до них вийшли представники керівництва міста. Але ніхто до них не вийшов, і учасники акції перейшли від площі на перехрестя вулиць Грецької та Пушкінської.

Ставши на проїжджій частині Пушкінської, вони розгорнули банери і заблокували рух транспорту.
На місці утворився затор, водії автомобілів сигналили і вимагали їх пропустити. На місце прибула поліція, яка намагалася переконати протестувальників, щоб ті розблокували дорогу. Однак люди відмовилися, вимагаючи прибуття керівництва Одеси. Патрульні почали здійснювати відведення транспорту.

Приблизно через годину на акцію прийшла депутат міськради Ольга Квасницька, яка запропонувала всім повернутися до мерії і подати відповідну заяву, зареєструвавши її в канцелярії.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...