Хіти тижня. Щоб "показати свою владу": Поліцейський принизив бійця, який повертався додому з війни

Український боєць, повертаючись з війни, був затриманий поліцією за адміністративний проступок.

Про це розповів волонтер Юрій Мисягін, передають Патріоти України.

Він повідомляє, військовий з 54-ї бригади повертався додому на автобусі. Автобус вибивався з графіка і тому зупинки було скорочено. На одній із зупинок військовий вийшов з автобуса і просто закурив. До нього підійшов поліцейський, заявивши, що боєць порушує закон. «Ви порушуєте закон і курите в громадському місці – це заборонено. Треба скласти протокол», – повідомив коп.

Мисягін зазначає, що військовослужбовець був тверезий, абсолютно спокійний і у військовій формі. Боєць пояснив поліцейському, що їде з війни додому, що сильно втомився і що не знав, що тут палити не можна, а можна тільки біля урни, яка знаходиться в стороні (15-20 метрів) від нього, яку він просто не бачив. «Всі ці розмови, в тому числі, що він людина військова, і звідки їде – для співробітника поліції не зіграли ніякої ролі, і коли підійшов ще один співробітник поліції, поцікавившись чи є у бійця з собою документи (паспорт і УБС були в кишені), – пішли з ним у відділення поліції на автовокзалі. Складання протоколу зайняло 25-30 хвилин. Зрозуміло, що бійця ніхто не чекав і автобус поїхав. В автобусі залишилися його особисті речі і різні папери і документи», – розповідає волонтер.

Після складання протоколу військовий купив ще один квиток на автобус. Речі з минулого автобуса, пізніше забрав його товариш. «По-людськи я не розумію, навіщо треба було його затримувати і складати протокол. Я впевнений, що досить було просто зробити зауваження, він викинув сигарету, і на цьому все б закінчилося. Тим більше він і не сперечався з співробітникам поліції, і поводився абсолютно спокійно і нормально, і не треба було б співробітникам поліції показувати свою владу. Боєць встиг би на автобус і спокійно доїхав додому», – додав Мисягін.

Опублікував: Олег Устименко

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...