Хіти тижня. Щоб залякати батюшку, який перейшов до ПЦУ: З храму на Вінниччині вкрали золоту ікону (відео)

Наступного ж дня після крадіжки до села приїхали прихильники "руського міра", щоб замінити отця Дорофія своїм "промосковським" священиком.

З храму у селі Стрижавка, що біля Вінниці, на День Святого Миколая вкрали ікону Божої Матері. Проте у результаті втручання у справу небайдужих АТОвців зловмисники таємно повернули святиню назад. Як розповів фронтовик Андрій Грачов (позивний Грач), крадіжка сталася з метою залякування отця Дорофія, який разом із громадою приєднався до єдиної Православної Церкви України, передають Патріоти України з посиланням на місцевий 33-й канал.

Наступного ж дня після крадіжки, додав Грачов, до села приїхали прихильники "руського міра", щоб замінити отця Дорофія своїм "промосковським" священиком.

"До поліції ми як місцеві не пішли і вирішили самі шукати святиню по своїх каналах. І "злодії" були швидко виявлені та попереджені – ікона до світанку має повернутися до церкви", – розповів Андрій Грачов.

Він додав, що диво сталося і вже зранку ікону знайшли поряд із храмом. "А новий батюшка, любитель "русского міра", раптом десь загубився дорогою… І його "охорона" із числа підданих і вірних "маскве" теж десь загубилися. Хоча напередодні не пускала людей до храму в центрі Стрижавки біля базару. І поліція на це мовчки дивилась і нічого не робила… Довелось фронтовикам їхати і давати "60 секунд" любителям "русского міра" на втечу із села", – розповів Андрій.

Подію також прокоментував і священик Дорофій, який розповів, як виявив зникнення ікони. Батюшка також висловив впевненість, що крадіжку було здійснено лише для демонстрації сили.

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...

Близький друг і колега 56-річного Дмитра Капранова назвав причину його раптової смерті

вівторок, 16 квітень 2024, 19:52

Причиною смерті 56-річного українського письменника і книговидавця Дмитра Капранова – брата-близнюка Віталія Капранова – став серцевий напад. Про це 16 квітня розповів його друг і колега Сашко Лірник, передають Патріоти України. "Мені абсолютно не хоче...