Хіти тижня. Шкода чи користь? Комаровський розвіяв міфи про газовані напої

Популярний лікар і телеведучий Євген Комаровський розповів, як газовані напої позначаються на оганізмі, та розвінчав один з найпопулярніших міфів про них. Відповідний пост опублікований в Instagram, повідомляють Патріоти України.

Перед тим, як повідомити основну інформацію, доктор поспішив запевнити, що вживання напоїв не перешкоджає всмоктуванню кальцію і не має настільки жахливий вплив на кістки, як це прийнято вважати в суспільстві.

"Хоча диму без вогню не буває. В деякі газовані напої, особливо коричневого кольору, додають ортофосфорну кислоту – це харчова добавка, яка є регулятором кислотності. Ортофосфорна кислота дійсно може зв'язуватися з кальцієм і перешкоджати його всмоктуванню", - додав Комаровський.

Проте, за словами лікаря, щоб отримати велику кількість ортофосфорної кислоти треба випивати в день приблизно 20-30 літрів газованого напою, що практично неможливо.

"Реальна проблема в іншому. Як правило, коли діти п'ють багато газованих напоїв, вони п'ють мало молочних напоїв. Тобто вони замість корисного напою з кальцієм, отримують просто газовану воду з цукром і барвниками", - пише доктор.

"Єдине, що ми можемо зробити": У ЄС відреагували на зупинку надання консульських послуг українським чоловікам за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 16:52

У Єврокомісії відреагували на зупинку надання консульських послуг чоловікам з України за кордоном. Там заявили, що в питаннях тимчасового захисту немає розрізнення щодо статі, водночас пообіцяли взяти до уваги оголошення Міністерства закордонних справ ...

Кому війна, а кому...: У Львові затримали військового, який за хабар обіцяв відправити мобілізованого в тил

середа, 24 квітень 2024, 16:30

Працівники ДБР у співпраці з СБУ затримали військовослужбовця територіального управління Військової служби правопорядку ЗСУ на Львівщині, який вимагав у мобілізованого 3 тисяч доларів за допомогу в переведенні його у тилову частину, передають Патріоти...